Opatrenia polície k Sviatku všetkých svätých a Pamiatke zosnulých

31.10.2006 Celý región

Polícia v pôsobnosti Prešovského kraja v týchto dňoch - až do 5.11.2006, v čase zvýšenej intenzity cestovného ruchu pri príležitosti Sviatku všetkých svätých...
Polícia v pôsobnosti Prešovského kraja v týchto dňoch - až do 5.11.2006, v čase zvýšenej intenzity cestovného ruchu pri príležitosti Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých, zvýši výkon dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky.

V prípade potrieb, budú na jednotlivých miestach policajti aj riadiť a usmerňovať premávku. Pod zvýšeným dohľadom budú hlavné cestné ťahy a dôležité križovatky v jednotlivých mestách, obciach ako aj intravilánoch.
Samozrejme zvýšená pozornosť sa bude venovať aj parkoviskám a príjazdovým komunikáciám k cintorínom.
Osobitnú pozornosť polícia bude venovať najmä disciplíne a ohľaduplnosti účastníkov cestnej premávky, hlavne vodičov motorových vozidiel voči chodcom v blízkosti mestských cintorínov ale aj osvetleniu vozidiel a používaniu bezpečnostných pásov.

Výkon služby policajtov bude zameraný hlavne na verejný poriadok a preventívno - výchovné pôsobenie s uplatňovaním inštitútu formy dohovárania pri riešení priestupkov.

Zo strany polície chceme upozorniť a požiadať občanov o zvýšenú mieru ohľaduplnosti a tolerancie vo vzťahu k sebe navzájom, aby sa tak predchádzalo zbytočným nedorozumeniam a konfliktom.

V neposlednom rade polícia upozorňuje majiteľov motorových vozidiel, ktoré budú zaparkované blízko cintorínov , aby nezabudli na skutočnosť, že automobil nie je výstavou majetku a preto nech nenechávajú vo vozidlách lákavé veci a cennosti. Žiaľ , zatiaľ medzi nami je veľa nepoctivcov , ktorí využívajú aj takéto sviatky na svoje obohatenie.
 

Vyberte región

mark